Karmische liefdes relatie

Een karmische relatie heeft tot doel dat je de lessen, die je nog niet geleerd hebt, gaat leren. En dat kunnen pijnlijke lessen zijn. Dat is ook de reden waarom een karmische relatie een moeilijke relatie is. Er valt vaak nog zoveel te leren!

Karmische liefdes relatie
Karmische liefdes relatie
Karmische liefdes relatie

Karmische liefdes relatie

Lees ook: Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt.

Karmische relatie

Een karmische relatie heeft tot doel dat je de lessen, die je nog niet geleerd hebt, gaat leren. En dat kunnen pijnlijke lessen zijn. Dat is ook de reden waarom een karmische relatie een moeilijke relatie is. Er valt vaak nog zoveel te leren! En dat kan heel zwaar aanvoelen.

Een karmische relatie heeft als doel om jezelf te verbeteren, om je dichter tot jezelf te brengen. Zodat we beter voor onszelf opkomen, beter onze grenzen aangeven en onszelf compleet accepteren zoals we zijn.

Een karmische relatie kan bestaan tussen een man en een vrouw, maar ook tussen baas en werknemer of bijvoorbeeld ouder en kind. Ook hebben wij een karmische relatie met onze ouders, maar denk ook aan vrienden en collega´s. Vaak ben je een oude ziel als je te maken hebt met een karmische relatie.

Karmische liefdesrelatie

De meeste van ons hebben wel eens een karmische liefdesrelatie gehad of zitten er nog midden in. Vaak gaan we een karmische liefdesrelatie aan omdat we (onbewust) iets missen in ons leven. Vaak gaat dat om een leegte. We hopen dat de ander onze leegte kan opvullen.

Het is een verlangen, verlangen naar aandacht, verlangen naar liefde, verlangen naar saamhorigheid, waarvan we hopen dat de ander dat kan opvullen. Een karmische liefdesrelatie laat je dus eigenlijk zien wat je nodig hebt.

Maar een karmische liefdesrelatie houd je een spiegel voor, behalve wat je nodig hebt, laat het je ook zien met welke pijnpunten en lastige emoties jij worstelt. Dat zorgt voor heel wat spanning binnen de relatie.

Lees ook: positieve levensinstelling

Het voelt zo vertrouwd!

Een kenmerk van een karmische relatie is dat de ander zo vertrouwd aanvoelt. Het voelt speciaal aan. Alsof je elkaar al jaren kent. De ander komt je zo bekend voor!

De blik in de ogen van de ander of diens energie trekt krachtig aan je. Alsof je diens ziel kent. En dat klopt ergens ook wel: jullie hebben elkaar in een vorig leven eerder ontmoet. Jullie kennen elkaar op dieper niveau.

Emotionele karmische last

In het vorig leven was er sprake van intense emoties. Emoties die in dit leven opgelost moeten worden door middel van het leren van lessen. De onopgeloste emotionele kwestie moet in dit leven opgelost gaan worden.

Lees ook: holistisch en holisme, wat is het en wat is de betekenis?

Aantrekkingskracht

Door deze onopgeloste emotionele kwestie uit het vorige leven, trekken jullie elkaar aan in dit leven. Niets liever willen jullie bij elkaar zijn, elkaar ontdekken en met elkaar praten. Het is soms zo intens dat jullie denken elkaars tweelingziel te zijn.

Deze aantrekkingskracht kan omslaan in een verliefdheid of zelfs in een liefdesrelatie met elkaar, maar dat hoeft niet. Jullie gaan in dit nieuwe leven met elkaar om zoals jullie dat ook deden in het vorige leven. 

Energie van liefde

De energie van liefde, echte liefde, is over het algemeen kalm, vrijheid en rust, helend en respecterend, licht en stimulerend, ontspannen en bemoedigend, dit tot tegenstelling van een karmische relatie dat bol staat met drama´s en met hevige en intense emoties. Op de een of andere manier zijn er altijd problemen binnen een karmische relatie.

Lees ook: Beter omgaan met hoogsensitiviteit: meer rust en harmonie.

Destructieve relatie

Het drama van jullie relatie uit het vorige leven gaat vroeg of laat de kop op steken. Er ontstaat vaak strijd tussen jullie. De een wil macht, de ander onafhankelijkheid.

Schuldgevoelens, ontrouw, machtsmisbruik, jaloersheid, bezitterigheid, kwaadheid, angst, schuld, het gaat allemaal over emoties, die in de vorige relatie onopgelost bleven en in deze nieuwe ontmoeting opgelost moeten gaan worden.

De karmische relatie is nu een destructieve relatie geworden. Je huidige partner laat je jouw pijnen zien die je in vorige levens hebt meegevoerd naar dit leven.

Andere keuze maken

Waar het om gaat in een karmische relatie is dat jullie beiden andere keuzes gaan maken, waardoor de lessen geleerd gaan worden en de onopgeloste emoties opgelost gaan worden. De emotionele karmische last moet verholpen worden. Jullie allebei moeten andere keuzes gaan maken en dat kan bijvoorbeeld gaan om:

Een van jullie moet leren de ander los te laten zonder schuldgevoel,

Een van jullie moet leren op eigen benen te staan zonder de ander te claimen,

Een van jullie moet leren in te zien dat het noodzakelijk is alle problemen onder ogen te komen zonder er voor te vluchten,

Een van jullie moet leren dat je tot niets verplicht bent om maar bij de ander te blijven,

Een van jullie moet leren dat jullie samen niets uit te werken hebben, maar dat het tijd is om elkaar in liefdevolle overeenstemming los te laten,

Een van jullie moet leren dat je uitsluitend verantwoordelijkheid voor jezelf hebt,

Een van jullie moet leren dat het tijd is om je terug te trekken uit deze destructieve relatie zodat je kan gaan genieten van de heelheid binnen jezelf.

Lessen geleerd? Relatie voorbij!

De karmische relatie zal stuk gaan zodra de lessen geleerd zijn. Ieder gaat zijn of haar eigen weg. Grote kans dat je na de relatie tijd nodig hebt om op adem te komen, om alle pijnpunten en intense emoties rustig te kunnen verwerken.

Overigens, sommigen passen zich aan aan de ander en voelen zich daardoor diep ongelukkig maar blijven wel samen. Ook kunnen er andere redenen zijn waarom jullie – diepongelukkig – samen blijven: hypotheek, de kinderen, gezamenlijke geschiedenis, financieel en economische redenen en enzovoort. We groeien niet, we ontwikkelen onszelf niet en blijven stilstaan. Jij alleen bent verantwoordelijk voor jezelf. 

De meeste karmische liefdesrelatie lopen stuk en dat is eigenlijk wel de bedoeling van een karmische liefdesrelatie: uit elkaar gaan zodra de lessen geleerd zijn. Dat is de meest bevrijdende keuze.

Karmische liefdesrelaties spiritueel gezien

De zielen die elkaar kennen uit vorige levens en in dit leven elkaar opnieuw ontmoeten binnen karmische relaties, zijn op energetisch oogpunt met elkaar verbonden. Het is de bedoeling dat ze elkaar loslaten, elkaar energetisch loskoppelen zodat ze weer individueel een eenheid op zich zijn. Iets wat niet gelukt is in vorige levens en in vorige relaties, moet nu wel lukken: elkaar in de liefde loslaten.

Afbeelding van khaled Aljaber via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 601
Please follow and like us: