Veranderen? Vitaliteit is een voorwaarde om van iedere verandering een succes te maken! Hoe kan jij vitaler worden?

Een vitaal mens verandert iedere (nare) situatie sneller, beter en makkelijker. Hoe kan jij vitaler worden?

Veranderen? Vitaliteit is een voorwaarde om van iedere verandering een succes te maken! Hoe kan jij vitaler worden?
Veranderen? Vitaliteit is een voorwaarde om van iedere verandering een succes te maken! Hoe kan jij vitaler worden?
Veranderen? Vitaliteit is een voorwaarde om van iedere verandering een succes te maken! Hoe kan jij vitaler worden?

Veranderen? Vitaliteit is een voorwaarde om van iedere verandering een succes te maken! Hoe kan jij vitaler worden?

Een vitaal mens verandert iedere (nare) situatie sneller, beter en makkelijker. Hoe kan jij vitaler worden?

Veranderen?

Tegenwoordig is het leven van de westerse mens gevuld met veranderingen. De veranderingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor de veranderingen moeilijk bij te benen zijn. Soms is coaching een noodzaak om aan alle veranderingen in ons leven het hoofd te bieden. Maar alleen coaching is niet voldoende:

Vitaliteit is een voorwaarde voor een geslaagde coaching.

Lees ook: Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen.

Iemand die niet voldoende vitaal is:

Zal moeite ondervinden bij veranderingen,

Zal moeite ondervinden bij coaching,

Zal moeite kennen bij het volhouden van goede voornemens,

Zal moeite ondervinden bij iedere verandering in zijn of haar leven.

Iemand die vitaal is, is:

Vrolijk,

Productiever,

Creatiever,

Stressbestendiger,

Fitter,

Minder ziek en

Staat meer open voor (noodzakelijke) veranderingen.

Lees ook: hoe denk jij over gezondheid?

Hoe kan jij vitaler worden?

Tips om vitaler te worden

Blijf actief en beweeg iedere dag op een weldadige manier door bijvoorbeeld een half uur uit wandelen te gaan in de natuur, train je hersenen door te schaken, puzzels te maken en de boodschappen te doen zonder een boodschappenlijstje te maken, blijf leren door het volgen van een cursus en beoefen een hobby waar je een voldaan gevoel aan overhoudt.

Eet gezonde voeding op tijdstippen wanneer je lichaam er naar vraagt, volg geen dieet, maar eet dagelijks ruim voldoende waterrijk voedsel zoals: vers fruit, salades, rauwkost en groene groente.

Lees ook: welk voedsel heeft je lichaam echt nodig?

Ren jezelf niet voorbij omdat het leven bruisend moet zijn of omdat de omgeving denkt dat je druk moet zijn. Rust is het toverwoord, ga iedere avond op hetzelfde vroege tijdstip naar bed, eet regelmatig, ontspan, doe ademhalingsoefeningen en neem doelbewust tijd voor jezelf door bijvoorbeeld te mediteren of een goed boek te lezen.

Denk positief en handel positief.

Lees ook: positieve levensinstelling.

Deel je leven met geliefde vrienden, zowel de vrolijke en de minder vrolijke kanten van je leven.

Lach iedere dag een half uur uitbundig!

Zorg dat je zinnige en haalbare doelen in je leven hebt, doe aan vrijwilligerswerk of help anderen een handje, dit streven maakt je levendig en alert, maar het geeft je tevens grote voldoening. Iets wat hoog sensitieve personen heel hard nodig hebben in hun leven!

We kennen allemaal wel het volgende beeld:

Een stokoude dertiger die zich gedraagt als een 100- jarige en

De vitale zeventiger die jong, vrolijk en energievol door het leven stapt.

Hoe zie jij jezelf? Als een stokoude dertiger of zie jij jezelf graag als een vitale zeventiger die bruist van het leven en meer energie en levenslust bezit dan die stokoude dertiger?

Lees ook: Te moe om van het leven te genieten? Tips!

Hoe weet je of je vitaal bent?

Hoe ontdek je of je persoonlijk vitaal genoeg bent? Je weet of je vitaal genoeg bent als je:

Passie in je leven hebt. Passie is dat je de wereld om je heen vergeet als je er mee bezig bent. Heb je een hobby die je met passie uitvoert? Een zinvol doel in je leven? Als je de passie in je leven mist, ga er naar op zoek! Met passie in je leven ben je vitaler en beter bestand tegen veranderingen in je leven!

Plezier in je leven. Zijn er ruim voldoende momenten in je dagelijkse bezigheden die je met plezier uitvoert? Hoe meer plezier jij in je leven ervaart, hoe beter jij bestand bent tegen veranderingen in je leven!

Lees ook: Lachen? Lachen! Lachen vermindert stress en is een cardio training!

Partner of een co-piloot in je leven. Heb jij een fijne partner, of een goede co-piloot, die je kan vertrouwen, met wie je zowel kan lachen als kan huilen en met wie jij je leven kan delen? Deze partner hoeft geen liefdespartner te zijn, maar iemand zijn die je goed kent en vertrouwt, zoals: een goede vriend of vriendin, een collega, buurman of buurvrouw zijn.

Positief

Positief in het leven staan. Hoe positiever jij in het leven staat, hoe beter je bestand bent tegen veranderingen in je leven. Positiviteit bedoelen we hier de kracht om met tegenslagen om te gaan, om moeilijke momenten te overwinnen en haalbare eigen doelen te bereiken.

Lees ook: Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen.

Breng de natuur terug in je leven!

Breng de natuur terug in je leven. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens en toch zitten we het grootste deel van de dag binnen. Buiten in de natuur zijn, is voedsel voor onze ziel en bovendien krijgen we de hoognodige vitamine D binnen. Een vitamine die onmisbaar is als we ons vitaal willen voelen!

(In de wintermaanden hebben ongeveer 60% van de Nederlanders een vitamine D tekort, extra bijslikken kan dit probleem verhelpen! Raadpleeg een deskundige!)

Veel planten in huis hebben kan het gevoel om meer natuur in ons leven creëren versterken. Met je handen regelmatig in de aarde wroeten is een uitstekend middel tegen stress en voor ons hoogsensitieve personen een prima hulpmiddel om beter te aarden.

Lees ook: Aarden en gronden als je een ernstig energiegebrek hebt.

Goede nachtrust

Uitgerust zijn. Je verbetert de kwaliteit van je leven enorm door iedere nacht ruim voldoende te slapen. Ritme en regelmaat zijn hierin erg belangrijk. Ga iedere avond op tijd naar bed zodat je ruim voldoende uren kan slapen.

Hoe actiever jij overdag bent, hoe beter je slaapt.

Leef!

Wat je ook doet in je leven, je moet het doen met passie. Je doet het met enthousiasme. Je krijgt er energie van, i.p.v. dat het de energie uit je zuigt. Je gelooft in wat je doet. Het maakt je leven zinvoller.

Hoe zinvoller je leven, hoe vitaler jij je voelt. Hoe vitaler jij bent, hoe beter je bestand bent tegen veranderingen. Hoe vitaler jij bent, hoe meer je uit je leven kan halen en hoe meer je kan bereiken. Hoe vitaler, hoe groter jij de beschikking over energie hebt. Hoe vitaler jij bent, hoe beter je opgewassen bent tegen veranderingen in je leven. Vitaliteit en energie heb je nodig om aan je eigen herstel te gaan werken.

Iedereen kan vitaler worden zodra je begint met het opvolgen en toepassen van de tips die hierboven staan vermeld.

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 575
Please follow and like us: