Maak jezelf sterk en krachtig: omgaan met woede en opgekropte frustraties

Wat is een goede lichamelijke manier om opgekropte en onverwerkte woede en frustraties te uiten zodat je meer energie ervaart, beter met stress kan omgaan en je een heerlijk ontspannen en opgelucht gevoel geeft?

Maak jezelf sterk en krachtig: omgaan met woede en opgekropte frustraties
Maak jezelf sterk en krachtig: omgaan met woede en opgekropte frustraties
Maak jezelf sterk en krachtig: omgaan met woede en opgekropte frustraties

Maak jezelf sterk en krachtig: omgaan met woede en opgekropte frustraties

Om meer energie te krijgen en goed met je stress leren omgaan is het heel belangrijk dat je eerst goed weet om te gaan met opgekropte woede en frustraties.

Lees ook: Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen.

Opgekropte woede en frustraties zitten je in de weg, het is als een ware een blokkade waardoor je minder over energie beschikt en daardoor minder goed kan omgaan met stress.

Het is dus zaak om te leren goed om te gaan met opgekropte woede en frustraties.

Het kost je veel energie

Juist voor hoogsensitieve personen, maar ook voor heel veel anderen, is het verdomd moeilijk om met hun opgekropte woede en frustraties om te gaan. Misschien ben je er zelfs wel bang voor. Het kost je veel energie al die opgekropte woede.

Lees ook: Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt.

Ga jij conflicten uit de weg?

Over het algemeen gaan hoogsensitieve personen conflicten uit de weg en stoppen hun woede en frustraties weg, alsof ze het inslikken. Al deze opgekropte en weggestopte woede en frustraties zijn een enorme belasting. Een belasting die je iedere dag met je meesleept.

Vage lichamelijke klachten

Een extra belasting die je eigenlijk kan missen als kiespijn, want ze veroorzaken allerlei vage lichamelijke klachten zoals gespannenheid, nervositeit, hoofdpijn, maagpijn en ook hyperventilatie komt vaak voor. Net doen alsof je opgekropte woede niet bestaat, zal je niet helpen.

Lees ook: stress verminderen voor hoogsensitieve vrouwen.

Gezonde woede

Gezonde woede, woede die je gebruikt om te overleven, om je grenzen aan te geven, om beter te communiceren met anderen en om onrecht recht te zetten, geeft je veel kracht. Je energie laad zich op en vaak zal je na het uiten van gezonde woede je bijzonder goed en vitaal voelen!

Ongezonde woede

Wil je woede uiten terwijl je last hebt van opgekropte en onverwerkte (ongezonde) woede en frustraties, dan zal een gezonde vorm van je woede uiten haast niet mogelijk zijn.

Het blijft je allemaal dwars zitten, misschien voel je je zelfs down en de frustraties blijven in je smeulen. Er hoeft maar een kleinigheidje te gebeuren en je voelt direct de hitte van het vuur door je heen branden.

Deze kwaadheid die opborrelt gebruiken veel hoogsensitieve personen als een schild om hun gevoeligheid te beschermen. Liever tegen alles en iedereen schreeuwen dan toegeven dat je overprikkelt bent. Liever de aanval kiezen dan toegeven dat je bang bent. Als je maar lang genoeg van alles en nog wat blijft opkroppen dan barst vroeg of laat de bom.

Lichamelijk uiten

Lichamelijk uiten van al deze opgekropte en onverwerkte woede en frustraties zal je helpen de oude rommel op te ruimen en zodra je het op een goede manier weet te uiten krijg je te maken met helderheid en met opluchting. Eindelijk voel je dat al die oude ballast en rommel aan het verdwijnen zijn! 

Lees ook: stress verminderen voor vrouwen, bekende copingtechnieken en het meest aanbevolen door professionals in de gezondheidszorg.

Zodra je de oude opgekropte en onverwerkte woede en frustraties op een goede manier weet te uiten, zal je behalve veel meer energie ervaren ook veel beter in staat zijn om op een goede manier met alle stress in je leven om te gaan.  

Goede manier woede en opgekropte frustraties uiten

Wat is een goede lichamelijke manier om opgekropte en onverwerkte woede en frustraties te uiten zodat je meer energie ervaart, beter met stress kan omgaan en je een heerlijk ontspannen en opgelucht gevoel geeft?

Oefening omgaan met woede, opgekropte emoties en frustraties.

Oude, opgekropte en onverwerkte woede en frustraties uit je lichamelijk door regelmatig ongeveer 15 minuten:

Met een plastic honkbalknuppel of met je vuisten flink hard op alle kussens op je bed slaan,

Je uitleven op een boksbal thuis,

Met de mattenklopper alle dekens flink afranselen en/of

Met een opgerolde handdoek op de vloer of muren slaan. (Het kan helpen als je bedenkt dat die opgerolde handdoek een levende slang is die heel gevaarlijk is. De enige manier om te overleven is door die slang (de handdoek dus) dood te slaan op de vloer. Je moet snel en hard slaan, voor het geval de slang nog leeft. Je moet net zo lang snel en hard slaan totdat de slang niet meer leeft. Je moet net zo lang snel en hard slaan totdat je absoluut zeker weet dat de gevaarlijke slang echt niet meer leeft! Tegen de tijd dat je de slang dood geslagen hebt zullen de emoties los komen. Ook kan de handeling (de slang dood slaan) een enorm gevoel van opluchting bij je veroorzaken. Alles wat je voelt, alle emoties die los komen, het is allemaal goed. Laat maar komen. Laat het allemaal maar naar buiten gaan.)

Neem er rustig de tijd voor en zorg dat (kleine) kinderen niet aanwezig zijn. Tijdens het slaan of meppen kan er een stroom van emoties bij je loskomen. Soms komen de emoties na een paar meppen al los, soms moet je het een paar minuten volhouden en soms nog langer. Geef die emoties de ruimte om zich te uiten. Misschien wil je schreeuwen? Schreeuw! Misschien wil je huilen? Huil! Naderhand voel je je zo enorm opgelucht en opgeknapt!

Opluchting!

Eindelijk voel je je vrij! Wat een opluchting! Je voelt dat de balans van je evenwicht begint te herstellen! Je energie begint te bruisen, je gaat allerlei zaken en dingen veel beter inzien! Helder staat het je voor ogen wat je allemaal dwars zit!

Overigens, deze oefening om oude woede en frustraties op te ruimen, kan je ook heel goed gebruiken tegen allerlei dagelijkse irritaties en andere dagelijkse terugkerende stresssituaties!

Afbeelding van Robin Higgins via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 456
Please follow and like us: