Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen.

“Of je nu denkt dat je iets kunt of dat je denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.”

Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen
Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen
Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen

Maak jezelf sterk en krachtig: mindset positief veranderen.

Wanneer je mindset iedere dag een beetje verandert en verbetert, gaat je leven iedere dag een beetje mooier worden!

Lees ook: positieve levensinstelling.

Mindset

Om jezelf sterker en krachtiger te maken is het belangrijk dat we onze mindset aanpakken. Een negatieve naar een positieve mindset. Als we niets veranderen, gebeurd er ook niets. Je krijgt immers wat je vraagt of wat je denkt.

Gewoontes aanpakken

Een goed begin om onze mindset te veranderen is door naar onze gewoontes te kijken. Welke negatieve gewoontes wil je veranderen naar positieve? Zit je bijvoorbeeld veel op social media en is het lezen van een goed boek of buiten een wandeling maken inspirerender voor je?

Verander gewoontes. Welke negatieve gewoontes wil je veranderen naar positieve? Zodat je echt krijgt wat je vraagt?

Lees ook: Lachen? Lachen! Lachen vermindert stress en is een heuse cardiotraining!

Waar ben je trots op?

Start iedere dag met een succes. Begin de dag met iets waar je goed in bent. Bedenk welke successen je behaalt hebt de afgelopen jaren. Waar ben je trots op? Haal die goede momenten iedere dag naar boven en vertel het tegen jezelf. Iedere dag. Herinner jezelf iedere dag aan al die dingen waar je trots op bent. Zo begin je jezelf te trainen op een positieve mindset.

Wees nieuwsgierig!

Wees nieuwsgierig. Als je niet meer weet hoe het is om nieuwsgierig te zijn, observeer kinderen. Kinderen zijn nog heerlijk nieuwsgierig en hun nieuwsgierigheid is aanstekelijk! Door jezelf nieuwsgierig op te stellen in het leven, vertoon je onderzoekend gedrag waardoor je meer openstaat om nieuwe dingen te leren. Door nieuwsgierigheid groei je als persoon en sta je open voor nieuwe positieve ervaringen.

Stilstaan

Als je blijft staan waar je nu bent, kom je geen stap verder. Erger nog: je blijft hangen in een leven vol frustraties en teleurstellingen. Zonder een uitdaging en zonder een motiverend doel in je leven, blijf je waar je bent. Het leven zit echter vol kansen, pak je kans: groei, improviseer en bloei op!

Motiverend persoonlijk doel

Zorg dat je een motiverend, concreet en persoonlijk doel voor ogen hebt, waarmee jij groeit. Een doel waarvan je hart van gaat zingen. Een doel van jou alleen en van niemand anders. Een doel waarvan je oprecht blij van gaat worden en waar je naar uitkijkt als je het doel bereikt. Je doel is je focus. Behoud je doel en je behoud je focus.

Zorg overigens wel dat je doel meetbaar is en een deadline heeft, dat werkt extra motiverend! (Bijvoorbeeld: De komende 30 dagen eet ik iedere dag een halve kilo groente, zodat ik gezonder en vitaler wordt zodat ik meer energie krijg om andere persoonlijke doelen te halen)

Visualiseer regelmatig je motiverend en persoonlijk doel, hierdoor gaat je onderbewustzijn ook mee doen.

Genieten van alle kansen die het leven met zich meebrengt doe je met een mind die openstaat voor verandering.

Kennis en succes

Kennis en succes omzetten in gedrag, is zoals het trainen van spieren. Door je spieren te trainen worden ze sterker. Zo is het ook met je kennis en succes.

Door je kennis en je behaalde successen te blijven trainen en veel te herhalen, ga je uiteindelijk je gedragen naar alle kennis die je bezit.

Het is nu zaak om deze kennis om te zetten naar gedrag.

Beseffen dat je deze kennis bezit is al een eerste belangrijke stap. Blijf je kennis herhalen. Haal voortdurend eerder behaalde successen naar boven en vertel tegen jezelf waar je trots op bent, iedere dag opnieuw! Zo train jij jezelf en ga jij je steeds meer gedragen naar iemand die oprecht trots is op zichzelf.

Wat heb je vandaag goed gedaan?

Eindig iedere dag te bedenken welke successen je behaald hebt de afgelopen dag. Hoe klein ook. Wat heb je goed gedaan deze dag? Dwing jezelf naar alles wat goed is gegaan te kijken. Dwing jezelf naar het positieve te kijken.

Als je bereid bent te groeien, leer je beter en presteer je beter. Als je bereid bent te groeien krijg je betere gevoelens (ook over jezelf) en werk je beter. Doelbewuster en doortastend.

Ben je gericht op groei?

Zijn je gedachten gericht op leren, op de aanpak en op de inhoud, dan ben jij iemand die gericht is op groei.

Besteed meer aandacht aan alles wat positief is. Besteed meer aandacht aan al het positieve dan aan de negatieve gebeurtenissen uit het verleden.

Wees optimistisch.

Een gezonde geest leeft in een gezond lichaam.

Vier kleine succesmomenten!

Verzamel inspiratie om je heen. Wie of wat inspireert je? Wie bewonder je om hun moed? Dompel je onder in hen die je inspireren en omring jezelf dagelijks met deze inspiratie.

Besef dat wat er ook gebeurd in je leven dat je altijd een keuze hebt.

Leer jij van je fouten of schaam jij je diep als je fouten maakt? Als jij fouten mag maken van jezelf, omdat je beseft dat je zowel leert als groeit dankzij de gemaakte fouten, heb je een ideale mindset om te veranderen waardoor je sterker en krachtiger gaat worden.

“Of je nu denkt dat je iets kunt of dat je denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.”

Afbeelding van lisa runnels via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 1089
Please follow and like us: