Waarom is water drinken zo belangrijk als je ziek bent?

Waarom is water drinken zo belangrijk tijdens koorts en ziekte? Waarom is water drinken belangrijk als je lichaam herstelt na ziekte? Hoeveel water moet je drinken?

Waarom is water drinken zo belangrijk?
Waarom is water drinken zo belangrijk?
Waarom is water drinken zo belangrijk als je ziek bent?

Waarom is water drinken zo belangrijk als je ziek bent?

Waarom is water drinken zo belangrijk tijdens koorts en ziekte? Waarom is water drinken belangrijk als je lichaam herstelt na ziekte? Hoeveel water moet je drinken?

Lees ook: welk voedsel heeft je lichaam echt nodig?

Uitdrogen

Een mens bestaat uit een groot deel uit water. Een mens heeft water nodig om niet uit te drogen. Een mens bestaat uit ¾ deel uit water, bij 2% vochtverlies begint de mens uit te drogen!

Koorts

Iedereen heeft wel eens koorts gehad. Tijdens de koorts heb je behoefte aan water, niet aan eten.

Waarom is dat?

Omdat water drinken de eigenschap heeft om de warmte te regelen in het zieke en oververhitte lichaam. Nog een eigenschap van water drinken tijdens koorts: het neemt de warmte van de koorts mee en voert het af d.m.v. zweten.

Lees ook: hoe denk jij over gezondheid?

Herstellen van ziekte

Water drinken is het zuiveringssysteem van het lichaam. Vooral als het lichaam ziek is of herstellende is van een ziekte.

Het herstelvermogen van het zieke lichaam wordt gestart door het filteren van het bloed.

He? Bloed filteren is een taak van de nieren, toch? Ja hoor, helemaal juist! Maar: de nieren kunnen alleen optimaal hun werk doen, als er ruim voldoende water aanwezig is in het (zieke) lichaam!

Het bloed bestaat uit 83% water. Zonder ruim voldoende water kunnen de nieren niet goed functioneren.

Lees ook: hoe kun jij vitaler worden?

Dus, ben jij ziek geweest en herstellende? Zorg dat het herstelmechanisme van je lichaam op volle toeren draait door ruim voldoende water te drinken! Hierdoor worden de afvalstoffen van de ziekte, afgevoerd.

Hoe minder afvalstoffen in je lichaam, hoe beter jij je voelt!

Wat gebeurd er als je ONvoldoende water drinkt?

Waar blijven de afvalstoffen als je ziek bent en onvoldoende water drinkt? (Goede vraag!)

Door de afwezigheid van water:

Zijn de nieren niet in staat zijn om het bloed te zuiveren, en

Zijn de nieren niet in staat zijn om de afvalstoffen af te voeren,

Dan worden de afvalstoffen opgeslagen in de lever. In de lever stapelen zich de afvalstoffen op. Iedere dag heb je te maken met deze extra “ballast.”

Hoeveel water moet je drinken?

Allereerst: als ik het over water drinken heb, bedoel ik. Het drinken van mineraalwater. Als je de gelegenheid hebt: probeer mineraalwater te drinken i.p.v. water uit de kraan of uit plastic flessen!

Vervolgens, in alle eerlijkheid: de geleerden zijn het oneens met elkaar hoeveel water de mens dagelijks moet drinken.

Het water behoefte verschilt per mens, afhankelijk:

Hoeveel lichaamsbeweging iemand heeft,

Of iemand in de woestijn woont,

Of iemand in vochtige gebieden verblijft,

Of iemand ruim 2 meter lang is of een kind is van 1 meter,

Of iemand bijna 200 kilo weegt of slechts 50.

Wat is de oplossing?

De oplossing is: voorkom dat je een dorstgevoel krijgt! Dorst is een signaal afkomstig uit de hersenen dat het lichaam water nodig heeft.

Beter is om ruim voldoende water te drinken voordat het lichaam aangeeft dorst te hebben. Het signaal: dorst hebben moet vermeden worden.

Een goed advies is: start de dag met twee grote glazen water. Na een nacht niet gedronken te hebben zullen je nieren je dankbaar zijn! Vervolgens: in de zomer drink je ieder half uur een paar slokken water en in de winter drink je ieder driekwarttier een aantal slokken water. En na sporten of intensieve lichaamsbeweging extra water drinken.

Let op: zoals met alles: overdaad schaad! Ga jezelf niet overdrinken! Twijfel je of je voldoende drinkt? Neem contact op met je huisarts.

Afbeelding van Pezibear via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 521
Please follow and like us: