Te moe om van het leven te genieten? Tips!

Hier volgen 10 tips die je garanderen dat ook jij in staat bent om van het leven te gaan genieten!

Te moe om van het leven te genieten? Tips!
Te moe om van het leven te genieten? Tips!
Te moe om van het leven te genieten? Tips!

Te moe om van het leven te genieten? Tips!

Hier volgen 10 tips die je garanderen dat ook jij in staat bent om van het leven te gaan genieten!

1ste tip: Ritme en regelmaat

Bespaar energie door ritme en regelmaat in je leven te brengen. Eet en slaap op dezelfde tijdstippen. Iedere dag. Ook in het weekend. Ieder mens heeft iedere nacht minimaal 8 uur slaap nodig om goed te kunnen functioneren, kinderen meer.

Dus niet: uitslapen in het weekend en eten wanneer je maar wilt. Dat kost je energie.

Ik merk het aan mijn zoontje: hij is in balans als er ritme en regelmaat is in zijn leventje. Hij geniet van het leven en is een vrolijk ventje.

Hij raakt uit balans en reageert onevenwichtig zodra het ritme verstoord raakt. Het vreet energie, hij heeft nergens zin in en hij ziet er moe uit.

2de tip: Beweeg! Sport!

De wereld is druk, stressvol en hectisch. Om te kalmeren en de stress uit ons te krijgen is dagelijks bewegen en wandelen onmisbaar.

Nee, bewegen KOST je geen energie: het geeft je energie!

3de tip: Gezond eten en drinken

Ongezond eten en drinken kost je energie. Je voelt je moe en lusteloos na het eten van ongezonde voeding.

Gezonde voeding geeft je lichaam energie.

Persoonlijk versta ik onder gezonde voeding: groente en fruit. Groente en fruit is behalve gezond een enorme energiegever.

Onder gezond drinken versta ik: water drinken. Water maakt je lichaam schoon en helpt de nieren hun taak (bloed filteren) goed te doen. (Zie de volgende tip.)

4de tip: Drink mineraal water

Wanneer drink jij een glas water? Als je dorst hebt?

Het kost je lichaam energie als jij dorst hebt.  Voorkom het gevoel van dorst. Door iedere dag ruim voldoende mineraal water te drinken.

Je moet het gevoel van dorst zien te voorkomen en dat doe je door middel van de volgende regel: In de zomer: ieder half uur een paar slokjes water drinken en in de winter: ieder driekwartier een paar slokjes.

Zodra je wakker bent geworden en een hele nacht niet hebt geslapen, drink je twee grote glazen water. Je nieren zullen je er ongelooflijk dankbaar voor zijn!

Overdrijf niet, overdaad schaad! Over het algemeen geldt dat het drinken van anderhalve liter a 2 liter water per dag ruim voldoende is!

Lust je geen water? Doe stukjes vers fruit in het water of drink meer kruidenthee in plaats van water.

5de tip: Nachtrust

Zodra jij uitgerust bent, bruis je van de energie en kan je van het leven genieten! Dat betekend: iedere nacht ruim voldoende slapen en niet toegeven aan een beeldschermverslaving!

Door overdag lichamelijk lekker actief te zijn is iedere nacht ruim voldoende slapen geen probleem. Als je overdag nauwelijks lichaamsbeweging krijgt, onregelmatig leeft en ongezond eet, zal een goede nachtrust vaak ver te zoeken zijn. Pas je levensstijl aan: beweeg meer, breng meer ritme en regelmaat in je dag en eet en drink gezond!

 6de tip: Lachen!

Iedere dag 30 minuten lachen geeft je energie!

Kom regelmatig in contact met je vrienden die je flink laten lachen! Lachen met goede vrienden is pas werkelijk genieten van het leven!

Lees ook: Lachen? Lachen! Lachen vermindert stress en is een echte cardio training!

Niemand om mee te lachen? You Tube staat vol met lachfilmpjes en op tv zijn regelmatig komedies of lachfilms te zien.

 7de tip: Agenda

Wordt jij geleefd door je agenda? Hol jij jezelf voorbij? De oplossing is heel simpel: schrap die afspraken!

Het ergste is van al die afspraken dat het vaak om nutteloze en waardeloze afspraken gaan. Zodra al die afspraken niet een absolute prioriteit kennen of nuttig zijn: schrappen!

Genieten van het leven doe je zonder een propvolle agenda!

 8ste tip: Niets doen: in balans zijn

Dit is een moeilijke: iedere dag 15 minuten niets te doen.

Ga 15 minuten in de tuin zitten luisteren naar de vogeltjes.

Regent het? Ga 15 minuten naar de regendruppels kijken.

9de tip: Tijd voor jezelf

Door rust te nemen en dingen te ondernemen die jij leuk vind, ben je veel leuker voor je omgeving. Besteed meer aandacht aan je hobby of aan die dingen die je doen lachen. En: je krijgt er energie van!

 10de tip: Simpel leven

Van een overzichtelijk en simpel leven krijg je energie.

Er is een groot gebrek aan overzicht als je het te druk hebt. Je vergeet dingen. Je rent jezelf voorbij. Dat kost je energie. Plan minder, nooit meer!

Behalve dat, iedereen die het te druk heeft, heeft geen tijd om te lachen en heeft geen tijd om van het leven te genieten.

Soms moet je durven de dingen de dingen laten en denken zoals veel spanjaarden: “Mañana.” En het is absoluut waar: morgen is er weer een nieuwe dag.

 Medische oorzaak?

Werken bovenstaande tips niet? Maak dan afspraak met je huisarts en laat een bloedtest doen. Er kan een medische reden zijn waarom je onvoldoende energie hebt!

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 320
Please follow and like us: