Positieve levensinstelling

Wie positief in het leven staat, wie een positieve levensinstelling heeft, leeft langer en leeft gezonder. Iedereen met een positieve levensinstelling heeft minder last van stress en het komt de lichamelijke als wel de geestelijke gezondheid enorm ten goede.

Positieve levensinstelling
Positieve levensinstelling
Positieve levensinstelling

Positieve levensinstelling

Wie positief in het leven staat, wie een positieve levensinstelling heeft, leeft langer en leeft gezonder. Iedereen met een positieve levensinstelling heeft minder last van stress en het komt de lichamelijke als wel de geestelijke gezondheid enorm ten goede.

Onzin?

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het waar is: iedereen met een positieve levensinstelling leeft langer, leeft gezonder en heeft minder last van stress.

Gelukkig worden

Iedereen die besluit positiever te gaan leven, vertellen hetzelfde: ze halen het beste uit henzelf en bovendien voelen ze zich gelukkiger. Een positieve levensinstelling schept vele fantastische mogelijkheden.

Positieve levensinstelling hoe doe je dat? Waar begin je?

Geef de dingen die je doen lachen nooit op,

Geef de dingen die je hart doen zingen nooit op,

Volg je droom,

Breng meer tijd door met echte, fijne en betekenisvolle vrienden die je energie geven, waar je mee kan lachen en die je stimuleren en vermijd mensen en zogenaamde vrienden die je energie kosten omdat ze veel klagen, jammeren, zeuren, negatief zijn en constant het slachtoffer zijn zo veel mogelijk. Energieën van andere mensen kunnen positief maar ook negatief zijn. Laat de negatieve energieën van negatieve mensen en vrienden voor wat ze zijn en raak er niet langer mee besmet.

Maak jezelf sterker en krachtiger door meer fruit (in de morgen) en groente (in de middag en avond) te eten, zodat je de beschikking hebt over de juiste energie om daadwerkelijk positief in het leven te staan,

Zorg dat je iedere nacht ruim voldoende slaapt. Zodra jij je goed uitgerust voelt ben je beter bestand tegen tegenslag en stress, maar sta je bovendien open om het positieve in het dagelijkse leven in te zien. Bovendien is het zo dat iedereen met een positieve levensinstelling beter slaapt.

Dankbaarheid vergroot je positieve levensinstelling, bedenk iedere dag waar je dankbaar voor bent,

De meest negatieve gedachten hebben we over onszelf. Ga zelf eens na hoe je in gedachten over jezelf praat. Zodra je bewust wordt dat je negatief over jezelf praat, geef jij jezelf 5 oprechte complimenten. Dit werkt behalve motiverend ook positief.

Wat beinvloed je stemming positief? Wat maakt je gelukkig?

Bedenk iedere dag waar je dankbaar voor bent,

Volg je droom,

Dagelijks regelmatig bewegen beïnvloedt positief je stemming. 

Dagelijks mediteren beïnvloedt positief je stemming.

Dagelijks de tijd nemen om in de natuur te zijn, werkt behalve heilzaam maar beïnvloedt bovendien positief je stemming.

Dagelijks lachen, grapjes maken en de humor inzien van dingen, beïnvloedt je stemming positief.

Holistisch

Zodra je lekker in je vel voelt zitten doordat je goed voor je lichaam zorgt en geestelijk in balans bent, zal het makkelijker voor je zijn om een positieve levensinstelling aan te nemen. Iedereen die worstelt met gezondheidsklachten, sterke emoties beleeft, psychische klachten ervaart, financiële problemen heeft, relatieproblemen en enzovoort, zal meer moeite hebben om een positieve levensinstelling aan te nemen.

Het werkt echter dubbel: door een positieve levensinstelling (proberen) aan te nemen, zullen gezondheidsklachten, sterke emoties, psychische klachten, financiële problemen, relatieproblemen en enzovoort als minder erg worden ervaren.

Sterker nog, dankzij een positieve levenshouding ben je veel beter bestand tegen alle andere problemen in je leven. 

Hoe begin je met een positieve levensinstelling? Hoe doe je dat?

Als je het moeilijk vind om een positieve levensinstelling aan te nemen vanwege allerlei problemen in je leven, raad ik je van harte aan om te beginnen met die dingen te volgen die je stemming positief beïnvloeden. Een goed begin is het halve werk. Besef dat zowel je leefwijze, als je eetwijze als je emotionele gesteldheid en je binnenwereld als de buitenwereld maken wie je bent en hoe jij je voelt.

Afbeelding van 1871454 via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 625
Please follow and like us: