Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt

Wat als je met zoveel stress te maken hebt iedere dag, en alles toepast om die stress te verminderen, maar je blijft je maar druk en gespannen voelen in je hoofd? Wat als je met een ernstig energiegebrek blijft zitten, ondanks een gezond actief leven? Wat als al die stress, spanningen en drukte maar in je lichaam blijft hangen en het aanvoelt alsof je het maar niet kwijt kan?

Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt
Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt
Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt

Aarden en gronden als je een energiegebrek hebt

Wat als je met zoveel stress te maken hebt iedere dag, en alles toepast om die stress te verminderen, maar je blijft je maar druk en gespannen voelen in je hoofd? Wat als je met een ernstig energiegebrek blijft zitten, ondanks een gezond actief leven? Wat als al die stress, spanningen en drukte maar in je lichaam blijft hangen en het aanvoelt alsof je het maar niet kwijt kan?

Ben jij dagelijks vooral met je hersenen actief?

Van je lichaam zijn de hersenen die het verst af liggen van de aarde en je voeten het dichtst bij. Als je iedere dag urenlang en stilletjes achter je computer zit, waar je hersenen overuren maken maar je lichaam nauwelijks beweegt, gaapt er een enorm gat tussen je hersenen en je voeten. Je leeft in je hoofd.

Je kan je voeten wel gaan aarden, maar de rest van je lichaam voelt “leeg” aan. 

Door te veel met de hersenen bezig te zijn, gaapt er een gat tussen je geaarde voeten en je actieve hersenen. De rest van je lichaam wil maar niet aarden.

Een kenmerk van actieve hersenen en dat je teveel in je hoofd leeft is dat je vaak koude handen en voeten hebt: je bent niet goed geaard. Je bent te veel bezig met je hoofd en met je hersenen, met je gedachten en je piekert veel, maar je bent te weinig bezig met je lichaam.

Wat je in dit geval zou moeten doen, is je bewust worden dat je moet gaan aarden IN je lichaam. Simpelweg deze bewustwording slaat het gat tussen je actieve hersenen en je geaarde voeten in een klap weg. 

(Mijn persoonlijke oplossing die voor mij snel werkt is: op het gras gaan liggen. Het liefst vlak bij een boom zodat je in de buurt van diens wortels ligt. Hierdoor heb ik het idee dat mijn lichaam minder “leeg” aanvoelt en dat er een betere verbinding tussen mijn geaarde voeten en actieve hersenen ontstaan.

Overigens, lichaamsbeweging helpt zeker om het gat beter te dichten tussen de geaarde voeten en de actieve hersenen. Hierdoor stroomt de energie beter en maakt beter contact met mijn voeten en mijn hoofd.

Wat ook helpt is om bewust te zijn van je ademhaling. Dat wil zeggen, je concentreert je uitsluitend op je ademhaling in plaats van op gedachten.

Ook merk ik dat door veel te lachen de energie beter stroomt.)

Wat te doen?

Je energieveld moet zich ontaarden. Energie is als water, het moet vrijelijk kunnen stromen. Iedere blokkade in je energie en spanningen, stress en overbodige energie stapelen zich op.

Ook kan het zinvol zijn om jezelf een aantal vragen te stellen, zoals:

  • Sta je met je voeten op de aarde? Letterlijk en figuurlijk?
  • Is je energieveld geaard?
  • Zit je goed in je vel en in je lijf?

Extra hulp van energetische therapeuten

Energetisch therapeuten kunnen je verder helpen om je (beter) te doen aarden. Zij kunnen je energieveld schoonmaken waardoor oude spanningen en overtollige energie wegvloeien. Het is een verademing en je voelt je als herboren! Het lucht enorm op! De ballast die je hierdoor kwijt raakt geeft je enorm veel kracht om beter met stress om te kunnen gaan. (Zoek energetische therapeuten op via het internet of vraag vriendinnen, collega’s, familie en sportmaatjes of ze iemand kennen.)

Persoonlijk merk ik dat ik beter in mijn vel zit door te douchen: dus de stralen over mijn hoofd laten kletteren. Dat verfrist mijn energieveld enorm.

Door over het gras te lopen op blote voeten en op het gras te gaan liggen helpt bij mij ook enorm.

Door veel de natuur opzoeken, rust, harmonie, stilte en dieren opzoeken voel ik me opgeladen.

Met je handen letterlijk en figuurlijk in de aarde wroeten tijdens tuinieren of het verzorgen van al je kamerplanten is een uitstekend middel om beter te aarden! Bovendien werkt het erg ontspannend om met planten bezig te zijn. Hoe meer planten en ander groen je om je heen hebt, hoe beter het voor je is! Hoe meer planten om je heen, hoe minder last je hebt van stress.

Bewust zijn dat ik veel met mijn hersenen bezig ben en weinig met mijn lichaam. Mijn voeten kunnen dan wel geaard zijn, de rest van mijn lijf nauwelijks. Het stuk van mijn voeten naar mijn hersenen overbrug ik door mijn bewustzijn. Soms ga ik ook lekker in het gras liggen en dat doet me ontzettend goed! Het klinkt misschien raar maar lekker in de regen staan verkwikt mijn energie. In de bossen lopen en bomen knuffelen doe ik ook graag. Wist je dat bomen hetzelfde energieveld hebben als mensen?

Buiten in de natuur kamperen en op avontuur gaan is ook een geweldige vorm om goed te aarden en te gronden!

Als je energieveld goed geaard is, stromen alle overbodige stress, spanningen en al die drukte uit je lichaam en uit je energieveld weg. Anders blijf je al die stress, spanningen en drukte maar bij je dragen. Goed aarden is belangrijk!

Wat gebeurd er als je energieveld niet geaard is?

Als je energieveld niet goed geaard is, heb je een probleem. Overbodige stress, overbodige spanningen en overbodige drukte kan met geen mogelijkheid uit je lichaam en uit je energieveld ontsnappen en wegvloeien. Het blijft maar hangen in je lichaam en in je energieveld. Iedereen die niet geaard is, is niet stabiel en de gedachten dwalen makkelijk af en het lijkt alsof je niet echt aanwezig bent. Stress, spanningen en de snelheid van de veranderingen in ons bestaan geven ons niet meer de kans om te kunnen ontspannen omdat we te gejaagd zijn doordat we niet geaard zijn.

Wat moet je doen om je goed te voelen?

Je moet je energieveld en je energiesysteem aarden om je goed te voelen. Oude energie moet weg kunnen vloeien zodat nieuwe energie door je heen kan stromen.

Voor wie is aarden goed?

Dit aarden is vooral belangrijk voor iedereen die hooggevoelig is en voor iedereen die voelt dat de drukte en de onrust  in het hoofd blijft zitten. Iedereen die zich onveilig en niet stabiel voelt. Maar ook mensen met een ernstig energiegebrek is aarden een must! Voor iedereen die alle stress en spanningen opkropt.

Wat is je energiesysteem?

Je energiesysteem bestaat uit de verschillende lagen energie van je aura en uit je chakra´s die allemaal energie bevatten:

  • Je aura bestaat uit verschillende lagen energie die je uitstraalt.
  • Alle 7 chakra´s in je lichaam bevatten energie die allemaal verbonden zijn met je bewustzijn,
  • Alle 7 chakra´s staan in verbinding met een laag energie van je aura

Dit is je energiesysteem en ook dit energiesysteem moet je aarden zodat alle overbodige stress, overbodige spanningen en al die overbodige drukte je lichaam en je energieveld kan verlaten.

Hoe doe je dat: je energie “aarden”?

Je bewustzijn moet in het hier en nu zijn, dus niet rondvliegen in het verleden, heden of in een andere dimensie, maar hier en nu op aarde aanwezig zijn. 

Vervolgens is het belangrijk dat je letterlijk en figuurlijk contact maakt met de aarde, dus op je blote voeten door de tuin lopen, met je handen in de aarde wroeten. Regelmatig wandelen door het bos, de natuur of op blote voeten langs de vloedlijn van de zee lopen! Kamperen. Boetseren met klei. Sporten, dansen, flink bewegen of lichamelijke arbeid. Masseren. Voel je dagelijks meerdere keren dankbaar voor de ervaringen in je leven en wees dankbaar voor wat je op dit ogenblik hebt. 

Ook is het goed om rechtop te gaan zitten met je voeten op de grond. Bedenk dat er uit je voeten wortels groeien die door de vloer de grond in gaan. Diep in de aarde. De wortels komen tot aan de kern van de aarde. 

Bedenk vervolgens dat er vanuit de kern van de aarde rode energie de wortels intrekken en zo je lichaam binnenstroomt. Bedenk dat bij iedere uit ademhaling de rode energie alle overbodige stress, spanningen en drukte uit je lichaam en uit je energieveld meeneemt en afvoert. 

Deze oefening dagelijks 5 a 10 minuten doen helpt je beter in balans te zijn. Een andere oefening om de verbinding met de aarde te versterken is: sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, buig een beetje door je knieën en plaats je bekken vooruit en houdt je lichaam in balans zodat je voetzolen je gewicht dragen en laat je gewicht langzaam naar beneden zakken en probeer in deze positie een paar minuten vol te houden. Yoga, rek- en strek oefeningen helpen om de energie beter door je lichaam te stromen.

Hoe komt het dat we tegenwoordig niet zo goed geaard zijn?

Ga maar na, als je zelf op de derde verdieping woont en op de zesde verdieping werkt, hoeveel contact heb je dan nog op een dag met de aarde?

Vroeger werkte de mens voornamelijk op het land om aan voedselvoorziening te kunnen voldoen. Vrijwel dagelijks stonden we op het land met onze handen in de aarde te wroeten. Wanneer was het voor jou de laatste keer dat je enkele uren achter elkaar op het land stond en met je handen in de aarde?

Tegenwoordig dragen veel vrouwen panty’s en dragen we massaal schoenen die het contact met de aarde verbreken. Rubberzolen bijvoorbeeld is niet goed om te kunnen aarden. 

Loop je veel op synthetische vloerbedekking i.p.v. op blote voeten door je tuin te lopen?

Wat helpt om beter te aarden?

Draag liever katoenen sokken i.p.v. synthetische sokken of panty’s,

Draag geen schoenen met rubber zolen,

Werk iedere dag even in de tuin en het liefst met je handen in de aarde,

Boetseren met klei,

Maak dagelijks een wandeling door het bos, de duinen, het park of langs de zee,

Kamperen in de bossen en in de natuur,

Zodra je thuiskomt schop je schoenen en je pantysokjes uit en loop blootsvoets. 

Afbeelding van Sven Lachmann via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 652
Please follow and like us: