PISnijdig op je narcist: financiele mishandeling door je partner

Financieel vrouwenmishandeling, misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar als je er mee te maken hebt, is het een ramp! Veel vrouwen met een narcistische partner hebben er mee te maken: je bent financieel compleet afhankelijk gemaakt door je narcistische partner en bovendien moet je alles betalen. Ook de schulden die je partner gemaakt heeft.

PISnijdig op je narcist: financiele mishandeling door je partner
PISnijdig op je narcist: financiele mishandeling door je partner
PISnijdig op je narcist: financiele mishandeling door je partner

PISnijdig op je narcist: financiele mishandeling door je partner

Financieel vrouwenmishandeling

Financieel vrouwenmishandeling, misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar als je er mee te maken hebt, is het een ramp! Veel vrouwen met een narcistische partner hebben er mee te maken: je bent financieel compleet afhankelijk gemaakt door je narcistische partner en bovendien moet je alles betalen. Ook de schulden die je partner gemaakt heeft.

Lees ook: holistisch en holisme, wat is het en wat is de betekenis?

Wat is financiële mishandeling?

Veel slachtoffers van het narcisme worden economisch en financieel mishandeld: ze mogen geen eigen inkomsten hebben en als ze al eigen inkomsten hebben, moeten zij die afstaan aan hun narcistische partner. Of de narcist laat ze alles betalen zodat ze geen cent meer over hebben. Kortom, ze worden financieel kort gehouden door hun eigen partner.

Lees ook: stress verminderen voor hoogsensitieve vrouwen.

Veel vrouwen met een narcistische partner hebben te maken met financiële en economische mishandeling. Hierdoor kunnen ze geen kant meer op, want in de grond van de zaak hebben ze niet de beschikking over hun eigen geld.

Hun loon moeten ze afstaan, hun bankrekening worden leeggeplunderd door hun narcist, pinpasfraude, ze draaien op voor alle gemaakte schulden van de narcist en ze moeten alles betalen voor de narcist.

Dit allemaal onder vakkundige dreiging, manipulaties en chantages. Vaak dreigt de narcist de kinderen iets aan te doen en is niet beroerd om een klap uit te delen. 

Lees ook: te moe om van het leven te genieten? Tips!

Schulden

Veel vrouwen die te maken hebben met financiële mishandeling melden regelmatig dat ze voor ruim 50.000 in de schulden zitten dankzij hun partner. Helaas komt dit vaker voor dan je denkt, maar heerst er een taboe op het onderwerp.

En vergis je niet: ook mannen met een vrouwelijke narcist hebben met financiële mishandeling te maken! (Financieel misbruik komt vaak onder ouderen voor, terwijl financiële uitbuiting gepleegd wordt door een professional.)

Holistische gezondheid financiële mishandeling

Wat doet het met je gezondheid als je te maken hebt met financiële mishandeling? Wat doet het met je gezondheid als je te maken hebt met enorme schulden van je partner, die jij – ten onrechte – terug moet betalen? Wat doet het met je gezondheid als jij je loon iedere maand onder dwang moet afstaan aan je partner? Wat doet het met je gezondheid als je partner iedere maand je bankrekeningen leeg plundert? Wat doet het met je gezondheid als je iedere keer te maken hebt met dreigingen, manipulaties en met chantages van je eigen partner? Wat doet het met je gezondheid als je partner niet te vertrouwen is en je zelfs met de dood bedreigd als je niet doet wat hij beveelt? Problemen met financiën vertaalt zich vaak als pijn en stijfheid in de onderrug.

Lees ook: hoe kan jij vitaler worden?

Je gezondheid versus je narcistische partner

Als je te maken hebt met een narcistische partner, leef je voortdurend in angst. Velen ontwikkelen gevoelens van depressiviteit.

Bang voor alle onredelijkheden van je narcist. Bang voor al die onredelijke woede uitbarstingen van je narcist. Bang voor alle dreigementen van je narcist. Bang dat de narcist de kinderen iets aan doet. Bang op welke manier de narcist de kinderen behandelt.

Je leeft voortdurend onder hoogspanning en je loopt dagelijks op eieren. Je hebt met chronische stress te maken en als je al langere tijd samen bent met een narcist heb je zelfs te maken met langdurige chronische stress. Het is ongelooflijk frustrerend om te moeten samenleven met iemand die je overal de schuld van geeft.

De verschillende manipulatie technieken die de narcist misbruikt tegen zijn partner, waaronder gaslighting, maakt je uiteindelijk gek omdat de narcist de werkelijkheid op een afschuwelijke manier verdraaid waardoor je dusdanig gaat twijfelen aan jezelf, aan anderen en aan de werkelijkheid dat je vroeg of laat het geestelijk en mentaal niet meer aankan.

Ook verlies je de controle over je eigen emoties als je te maken hebt met een narcistische partner: je hebt namelijk te maken met emotionele mishandeling.

Lees ook: Maak jezelf sterk en krachtig! Omgaan met woede en opgekropte frustraties!

Doordat een narcist zuigt en zuigt en zuigt, is je energie niveau erg laag, waardoor vermoeidheid orde aan de dag is. Ook zijn er veel narcisten die doelbewust hun partners iedere nacht wakker houden. Slaapgebrek is een enorme aanslag op je gestel en op je gezondheid.

Pisnijdig op je narcist!

Ik heb ook te maken gehad met een narcist en ook ik heb te maken gehad met financiële mishandeling. Ik was pisnijdig op mijn narcist! Hoe vertaalde al deze ellende naar mijn gezondheid? Ik kreeg een blaasontsteking en een nierbekkenontsteking, zo PISnijdig was ik!

Vanzelfsprekend ben ik naar de huisarts gegaan, die me direct doorverwees naar de eerste hulp en de eerste hulp besloot dat ik opgenomen moest worden. Ik heb vier dagen in het ziekenhuis aan een infuus gelegen, zo PISnijdig was ik op mijn narcist.

Heb je te maken met financiële mishandeling?

Zolang het probleem niet aangepakt wordt, blijft het aan je vreten en zal het je gezondheid niet ten goede komen. Het houdt niet op totdat je er iets aan doet. Meldingen maken bij:

Huislijkgeweld.nl of bij

Voorenveiligthuis.nl (0800-2020) is vereist om de eerste stap te zetten samen met professionals om het probleem aan te pakken. Zowel geschikt voor advies als om hulp te krijgen.

En besef: financiële mishandeling door je narcistische partner gaan je niet in de koude kleren zitten! Zolang het probleem niet aangepakt wordt zal het aan je vreten en doet het je gezondheid niet goed. Vage en nare lichamelijke klachten kunnen de kop op steken, waar je ook zeker even mee langs de huisarts moet gaan, maar zolang het achterliggende probleem niet aangepakt wordt, zullen de klachten verergeren en de schulden groter worden.

Vage en nare lichamelijke klachten zijn een waarschuwingssignaal van je lichaam dat er iets moet gaan veranderen.

Door er met een holistische blik naar te kijken, door de balans te herstellen zodat het totaalbeeld weer klopt, zal het daadwerkelijke probleem – financiële mishandeling door je narcistische partner – aangepakt en beëindigd moeten worden. Pas dan herstel jij en pas dan verdwijnen de klachten. Maak melding bij huislijkgeweld en/of bij: Vooreenveiligthuis. Je staat er namelijk niet alleen voor!

Dit artikel bestaat uit 4 delen. Dit was deel 1. Andere delen zijn:

Financieel mishandelt? Financieel onafhankelijk worden, een eerste stap

Financieel mishandelt? Financieel onafhankelijk worden, een tweede stap,

Financieel mishandelt? Financieel onafhankelijk worden, een derde stap.

Afbeelding van Walkerssk via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 757
Please follow and like us: