Hoe denk jij over gezondheid?

Iedereen denkt anders over gezondheid, hoe denk jij er over? En over ziekte? Ziekte is eigenlijk niets anders dan dat je lichaam (ernstig) is verzwakt.

Hoe denk jij over gezondheid?
Hoe denk jij over gezondheid?
Hoe denk jij over gezondheid?

Hoe denk jij over gezondheid?

Dit artikel is onderdeel uit een serie artikelen: Belangrijke factoren die je gezondheid beïnvloeden.

1.       Belangrijke factoren die de gezondheid beïnvloeden

2.       Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?

3.       Hoe denk jij over gezondheid?

4.       Wat is het juiste dieet voor de gezonde mens?

5.       Welke voeding heeft de mens nodig om gezond te blijven?

6.       Wat kan de moderne mens doen om zijn gezondheid te verbeteren?

7.       Welk voedsel heeft je lichaam echt nodig?

Gezondheid

Iedereen denkt anders over gezondheid. Er zijn mensen die denken dat gezondheid een geschenk is dat bij onze geboorte geboorte gegeven is en waar we vervolgens niets meer aan hoeven doen of aandacht aan hoeven te besteden. Laat staan onderhouden.

Lees ook: Lachen? Lachen! Lachen verminderrt stress en is een ware cardiotraining!

Veel mensen denken dat hun gezondheid iets is waar ze geen enkele invloed op kunnen uitoefenen, omdat hun gezondheid geen deel van jou als persoon uit maakt. Ze denken dat kwalen en ziekten puur autonome verschijnselen zouden zijn, alsof hun eigen immuunsysteem niet bestaat of dat hun eigen lichaam niet in staat zou zijn tot zelfgenezende capaciteit. Ze doen (vaak) aan symptoombestrijding i.p.v. de daadwerkelijke oorzaak van het ontstaan van ziekte aan te pakken.

Er zijn ook mensen die er simpelweg niet eens bij stilstaan en doorgaan waar ze mee bezig zijn. Ze hollen, draven, galopperen door het leven en staan geen seconde stil wat hun gezondheid voor hen kan betekenen of doen. Veel geld verdienen heeft natuurlijk geen waarde als je niet gezond bent om van al dat geld te genieten.

Lees ook: hoe kan jij vitaler worden?

Zo zijn er ook mensen die denken dat ze of gezond zijn, of ziek. Het ligt er natuurlijk aan hoe je het bekijkt, maar ziekte is eigenlijk niets anders dan een laatste fase waar je lichaam het bijzonder moeilijk heeft. Een gezond lichaam wordt niet “plotseling” ziek, daar gaat een heel proces aan vooraf. 

Je lichaam geeft je waarschuwingen dat het niet goed gaat, zoals: vermoeidheid, darmstoornissen, gebrek aan energie, geïrriteerdheid en enz. Je lichaam geeft met deze signalen aan dat je niet goed voor jezelf hebt gezorgd en dat het de grootste moeite heeft zich staande te houden. 


Lees ook: waarom is water drinken zo belangrijk als je ziek bent?

Wat is ziekte?

Ziekte is eigenlijk niets anders dan dat je lichaam (ernstig) is verzwakt. Je lichaam is met ziekte niet langer in staat om zichzelf te beschermen tegen indringers van buitenaf. Ziekte is een (vergiftigings) crises veroorzaakt door voedingstekorten.

Andere mensen denken wel heel gemakzuchtig door de verantwoordelijkheid van hun eigen gezondheid aan anderen over te laten met de eis: “Genees jij mij maar eventjes!” Verantwoordelijkheid nemen over onze eigen gezondheid is hiermee ver te zoeken.

Weer andere mensen zijn actief bezig met hun gezondheid, doen er alles aan om hun gezondheid in stand te houden omdat ze beseffen dat hun gezondheid iets unieks is dat gekoesterd en onderhouden moet worden. Dit proces stopt nooit en het is een proces dat al onze aandacht verdiend.

Lees ook: hoe maak je de perfecte smoothie?

Verantwoordelijkheid nemen over je eigen gezondheid

Persoonlijk denk ik dat actief je verantwoordelijkheid nemen over je eigen gezondheid behalve heel wijs, zinvol en noodzakelijk is, dat je daarmee ook het goede voorbeeld geeft. Hoe eerder je bereid bent je verantwoordelijkheid te nemen over je eigen gezondheid, des te eerder ben je in staat om de weg in te slaan naar genezing, naar vitaliteit, naar meer energie en naar meer kracht en sterkte!

Want hoe beter jij je voelt, hoe beter je leven is. De kwaliteit van je leven gaat met sprongen vooruit als jij verantwoordelijkheid neemt over je eigen gezondheid en dus veel meer energie gaat krijgen! Gezonde voeding is het medicijn van de toekomst.

Wie wil, zoekt een mogelijkheid.

Wie niet wil, zoekt een reden.

Afbeelding van Messan Edoh via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 680
Please follow and like us: