Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?

Wist je dat je spijsvertering een essentieel onderdeel is van je gezondheid? Hoe beter je spijsvertering, hoe gezonder je bent!

Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?
Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?
Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?

Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?

Dit artikel is onderdeel uit een serie artikelen: Belangrijke factoren die je gezondheid beïnvloeden.

1. Belangrijke factoren die de gezondheid beïnvloeden

2. Hoe belangrijk is onze spijsvertering voor onze gezondheid?

3. Hoe denk jij over gezondheid?

4. Wat is het juiste dieet voor de gezonde mens?

5. Welke voeding heeft de mens nodig om gezond te blijven?

6. Wat kan de moderne mens doen om zijn gezondheid te verbeteren?

7. Welk voedsel heeft je lichaam echt nodig?

Wat betekent spijsvertering?

Spijsvertering is niets anders dan dat ons ingenomen voedsel afgebroken wordt tot een zo klein mogelijk deel. Om optimale resultaten te halen voor onze cellen, moeten we eigenlijk beginnen bij onze spijsvertering.

Onze spijsvertering is het eerste station om aan de voedingseisen van onze cellen tegemoet te komen. Voedsel en hun voedingsstoffen dat afgebroken is tot een zo klein mogelijk deel, is in staat om onze cellen te bereiken.

Lees ook: te moe om van het leven te genieten? Tips!

Ons bloed zorgt ervoor dat de opgenomen voedingsstoffen uit de spijsvertering, naar al onze cellen in ons lichaam gebracht wordt. Een spijsvertering dat niet optimaal werkt, geeft problemen. De cellen eisen goede voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren.

Ook kunnen de voedingsstoffen de cellen niet bereiken als er andere problemen zijn zoals: geen absorptie of opname van het verteerde voedsel plaatsvindt. Ook als er problemen zijn met ons bloedsomloop, die de voedingsstoffen naar de cellen brengt, komen onze cellen in problemen.

Lees ook: Maak jezelf sterk en krachtig! Mindset positief veranderen!

Als onze cellen vervolgens ook nog een stikken in hun eigen afvalstoffen, is er slechts 1 conclusie: onze cellen zijn niet in staat om goed te kunnen functioneren. Hoe klein ze ook zijn, onze cellen hebben grootse taken!

Denk je dat onze cellen blij zijn met het eten van bewerkt voedsel uit de fabriek?

Bewerkt voedsel uit de fabriek is voedsel dat van slechte kwaliteit is, d.w.z. er zitten niet tot nauwelijks voedingsstoffen in. Voedingsstoffen die onze cellen kunnen gebruiken om hun taken goed te kunnen uitvoeren. Door bewerkt voedsel te eten, onthouden we ons lichaam en onze cellen van hun essentiële voedingsstoffen om goed te kunnen functioneren. Zonder voedingsstoffen zijn de cellen niet in staat om naar goed behoren hun functies uit te voeren

Vervolgens belasten we ons lichaam nog eens extra door alle slechte stoffen die het bewerkte voedsel met zich meeneemt, af te breken. Slecht en bewerkt voedsel dat niet lichaamseigen is, kost heel veel energie van ons.

Lees ook: Aarden en gronden als je een ernstig energiegebrek hebt.

Het verwerken van bewerkt voedsel en het afbreken van alle slechte stoffen is een zeer zware belasting voor ons lichaam. En het is eigenlijk zonde van ons energie: het eten van bewerkt voedsel maakt ons moe omdat we onnodig onze energie verspillen aan het afbreken van alle slechte stoffen.

Er is maar een beperkte hoeveelheid aan energie beschikbaar. Ons lichaam gebruikt dus essentiële energie voor de afbraak en het verteren van voedsel waar geen voedingswaarde in zitten en voor het onschadelijk maken van de afvalstoffen.

Hierdoor is er minder energie beschikbaar voor bijvoorbeeld ons immuunsysteem en voor vitale organen. Onze gezondheid vermindert. Langzaam, maar vermindert wel! Velen denken dat het door het ouder worden komt dat we ons zo moe voelen en meer vage lichamelijke klachten beginnen te vertonen…maar hoe denk jij er over?

Afbeelding van silviarita via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “Gezond Gelukkig Leven” website.

Hits: 650
Please follow and like us: